Amanda ~ Bilder från idag.

Sådär, har snabb redigerat bilderna lite bara. Dock behöver jag hjälp, varför är vissa av bilderna så brusiga? Förstår inte varför. Om någon vet så får den personen hemskt gärna kommentera.  Tack.

Och somsagt, jag är inte pro. Jag lär mig fortfarande. Tips, gärna. Kränkningar & gnäll, nejtack!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 felicia:

Fina bilder :)

2 Angelica:

Det kan vara ISO-talet på kameran som kanske är för högt gentemot ljuset utomhus? Jag brukar ligga runt 200-400 när jag fotograferar i dagsljus. Sedan höjer jag till 800 när jag fotograferar inomhus med lite dämpad belysning.. Prova dig fram!
Är dom inte så i kameran eller på datorn så kan det vara att du sparar dom fel i ditt redigeringsprogram! Jag använder Photoshop CS6 och sparar alltid mina bilder som ska upp på internet i, främst rätt bredd-storlek som bilderna laddas upp i, och även "save for webb" istället för "save as".
Så jag har med andra ord 3 sparade filer på en och samma bild. PS-format, JPEG-originalstorlek och sedan en anpassad efter sidan jag lägger upp bilden på! Du kan prova med de alternativen här ovan och se ifall det blir bättre! Lycka till.

Svar: Jo, ISO-talet höjde jag i och med att det var rätt så mörkt utomhus och när jag sänkte slutartiden så blev bilderna bara en hel röra. Men antagligen är det kanske det. För på vissa bilder så lät jag bli att höja ISO-talet.Jag fotar i RAW-format därför använder jag programet jag fick med min kamera (något nikon program) Då sparar jag ju över filen till JPEG och ändrar till mindre storlek.
Tack så mycket! :)
foodbysandra.blo.gg

3 elin wahlberg:

så fina bilder :)

4 Sara:

Som Angelica sa, sen kan du ladda ner Lightroom och prova där :) Jag har precis börjat använda LR och tycker att bruset försvinner. Finns flera sidor där man kan hitta videos på hur man redigerar i LR! Så det är kanske något att prova.

Personligen gillar jag inte bilder på människor som är tagna lite under ifrån, ser för mycket näsborrar tycker jag. Men annars fina :)

På den övre bilden är hon lite väl ljus i ansiktet, i LR kan man lätt justera endast vita och svärta så man får ett mer jämt ljus. :)

Svar: Ska kolla upp detta. Tack för tipsen :)
foodbysandra.blo.gg

Kommentera här: